Zlato pršutaru Milanu Buršicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodnjanski pršutar Milan Buršic, ciji se proizvodi na tržište plasiraju pod zašticenim žigom ''Istarski pršut-kod Milana'', nagraden je zlatnom medaljom u Slatini, na Medunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji "Agro Arca - 2010.".

Zlato za tehnologiju pripreme izvornih istarskih suhomesnatih proizvoda Buršicu je urucio Andraš Vedreš, predsjednik Medunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora.

Plaketu "Arca" primili su Puljanin Darko Špelic za mirisne granule za usisavace te vodnjanska tvrtka Svijet biljaka, za kolekciju fitoarominih osvježivaca, hidrolata i etericnih ulja.

U Slatini su se predstavili i Puljani Mario Sandric, sa zašticenim postupkom za proizvodnju mednih pripravaka s biljem, Saša ?ordevic, s protukliznim uredajem za gume odnosno lancima za snijeg te Nedžad Devovic, sa sredstvom za pojacanje tlacne opruge "Anti Shock''.

Blaž Ilic iz Fažane predstavio je kolica s dodatkom za podizanje tereta.

Na sajmu se predstavilo oko 250 izlagaca s više od 350 poljoprivrednih proizvoda i inovacija u tehnologiji obrade poljoprivrednih površina i proizvodnje hrane, s naglaskom na ekološkom pristupu.


Podijeli: Facebook Twiter