Zlato i svjetski rekord Mikele Ristoski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Europskom dvoranskom prvenstvu za atleticare s intelektualnim poteškocama, koje se od 17. do 21. ožujka održava u Helsinkiju, hrvatska reprezentativka Mikela Ristoski je u troskoku osvojila zlatno odlicje i daljinom od 11,19 metara postavila novi svjetski rekord. Drugo mjesto osvojila je Nizozemka Vanessa Lutonto s daljinom od 10,12 metra, dok je bronca pripala Portugalki Rakuel Cerqueira (9,58 metara).

Ristoski, koja je clanica AK Istra iz Pule, dva puta je na natjecanju popravljala vlastiti svjetski rekord od 11,04 metara, najprije s daljinama od 11,13 metra te zlatnim skokom od 11,19 metara. Na ovogodišnjem Prvenstvu natjece se 97 atleticarki i atleticara iz 14 zemalja, a Mikaela ce sutra nastupiti i u skoku u dalj, u kojem s pravom ocekuje novu medalju jer i u toj disciplini drži svjetski rekord.

CESTITKA PREMIJERKE KOSOR

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor cestitala je Ristoski na osvojenoj zlatnoj medalji i postavljanju novog svjetskog rekorda. "Iskrene cestitke na osvojenoj medalji i postavljanju novog svjetskog rekorda. Svojim marljivim radom i iznimnim trudom zaslužili ste ovo odlicje. Ponosni smo na Vas i s veseljem cemo pratiti Vaše daljnje nastupe. Puno srece i još jednom od srca cestitam, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", stoji u cestitci premijerke.


Podijeli: Facebook Twiter