Zlato i srebro za Marina, Chiaru, Luciju i Ninu

Mladi porečki gitaristi uspješni na natjecanju u Zagrebu
Mladi porečki gitaristi uspješni na natjecanju u Zagrebu

Velik uspjeh ostvarili su učenici Umjetničke škole iz Poreča na 3. međunarodnom Zagreb Guitar Festivalu, održanom proteklog vikenda u hrvatskoj metropoli, gdje se natjecalo oko 150 gitarista iz Hrvatske i inozemstva u različitim kategorijama. Porečku školu predstavljalo je četvero učenika - Marin Štefanac, Chiara Vukadinović i Lucija Korlević koje je pripremao učitelj Hrvoje Hleb te Nina Poropat koju je pripremala učiteljica Sandra Šustereiter. Štefanac, Vukadinović i Poropat natjecali su se u prvoj kategoriji natjecatelja rođenih do 2006., u kojoj je Štefanac osvojio zlatno priznanje i 3. mjesto, dok su Vukadinović i Poropat nagrađene srebrnim priznanjima. U drugoj kategoriji natjecatelja rođenih do 2004. natjecala se Korlević, kojoj je dodijeljeno srebrno priznanje.

Iz Umjetničke škole doznajemo da je učenike ocjenjivao peteročlani ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih gitarista: Antonio Rumenović iz Hrvatske, Đani Šehu iz Bosne i Hercegovine, David Pavlovits iz Mađarske, Thomas Offermann iz Njemačke i Anton Črnugelj iz Slovenije. Na festivalu je upriličeno i niz koncerata, predavanja, majstorskih radionica i događanja. Porečki đaci i njihovi mentori prisustvovali su koncertu Pepe Romera, Srđana Bulata i Ane Vidović. Učenici Marin Štefanac i Lucija Korlević sudjelovali su aktivno u orkestru gitara koji je vodio prof. Ante Čagalj te su kroz samo tri probe pripremili program koji su izveli ispred muzeja Mimare.

- Postignuti rezultati još jedna su potvrda kvalitete i razvoja gitarističkog odjela u Poreču. Marin, Chiara, Nina i Lucija pokazali su izuzetan napredak zahvaljujući darovitosti, ali prije svega velikom trudu, entuzijazmu i strastvenom radu njihovih učitelja Hrvoja i Sandre te velikoj podršci roditelja. Svaki uspjeh veliko je priznanje i motivacija za daljnji rad i napredak, rekla je ravnateljica Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter