Zlatno doba cimer fraja otišlo u povijest

Uvijek su dobro popunjene kuće za odmor s bazenom (D. ŠTIFANIĆ)
Uvijek su dobro popunjene kuće za odmor s bazenom (D. ŠTIFANIĆ)

Iako je kraj srpnja, kada bi svi apartmani i sobe već odavno trebali biti puni, u Istri to još nije slučaj. Nevjerojatno, ali još ima onih koji se bore za goste. A kako saznajemo od samih iznajmljivača, to su upravo oni koji još uvijek kao prije 30 godina goste dočekuju na kućnom pragu. Očito takvi iznajmljivači nisu shvatili da je zlatno doba cimer fraja odavno otišlo u povijest.

- Gosti više ne dolaze u odredište pa da tek onda traže sobu nasumce. Svi se doma dobro pripreme i dođu na sigurno. Prijašnjih im se godina događalo da traže smještaj pa bi dobili što bi dobili i nisu bili zadovoljni. Danas, u doba interneta, sve se rezervira unaprijed. Tko to nije shvatio, danas je prazan, priča nam privatna iznajmljivačica i predsjednica funtanjanske udruge iznajmljivača Alda Žiković.

- Općenito je u Funtani do 20 posto manje gostiju u privatnom smještaju. Slobodno možemo reći da je ova sezona, barem do sada, slabija od prošle. Činjenica je da su hoteli i kampovi digli cijene, a da se zapravo dodatna ponuda nije promijenila. I to gosti primjećuju. Meni su osobno rekli da više neće plaćati nešto što toliko ne vrijedi, priča nam Žiković, koja se žali i na ponudu i uređenost Funtane, koja po njenim riječima ne dolikuje turističkom mjestu s takvim cijenama.

- Ulaz u mjesto nije uređen kako spada, nemamo nogostupe, nije pokošeno. Ulaz u hotel Funtanu je isto zapušten, a da ne kažem kako izgleda ulaz u trgovinu Konzuma. Ni u doba rata nije bilo tako. I gosti to vide. Jednostavno ne mislimo na goste i zato nam je tako kako je, rezignirana je Žiković. (piše B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter