Zlatni zub: "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere"

U predstavi sudjeluju i gledatelji
U predstavi sudjeluju i gledatelji

Predstava "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere", zamišljena u formi seminara za publiku, ne bi li u "duhovitim primjerima iz svakodnevnog života lako prepoznali svog partnera ili sebe", sinoć je obilježila drugu večer porečkog festivala Zlatni zub.

Temeljena na jednom od najprodavanijih self-help naslova svih vremena objavljenog 1992. godine, knjizi Johna Graya, crossover predstava polazi od teze da je za većinu problema u muško-ženskim odnosima kriva osnovna razlika među spolovima. Knjiga je prodana u sedam milijuna primjeraka i postala bestseler (a da su je neki vrlo dobro naučili i proučili, svjedoči i to da su iz publike u par navrata nadopunjavali voditelja) te je ubrzo nastavak doživjela u audioizdanjima seminara, TV sitcomu te naposljetku i kazališnoj predstavi.

Adaptaciju hrvatske verzije potpisuje Roman Šušković-Stipanović, koji je ujedno i voditelj ovog "kazališnog" seminara, dok režiju potpisuje Boris Kovačević. Predstava je premijeru imala u rujnu prošle godine, a ostvarena je u produkciji Teatromana.

U sati i pol interaktivnog showa Šušković vodi publiku kroz niz svakodnevnih situacija koje se javljaju u brakovima, izvanbračnoj zajednici, među onima koji žive zajedno, ali i onima koji će se u toj situaciji tek naći.

Predstava na duhovit način objašnjava i nudi rješenja za razne situacije, a publika se više ili manje pronalazi u opisanom i dobro zabavlja. Pogođen je bio i termin predstave, večer uoči Dana žena, jer je predstava bila prilika za izlazak i analizu veza, pa ne čudi što je kazalište bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Šesti festival smijeha i komedije u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zlatni zub nastavlja se sutra u 20 sati predstavom "Ja tata" čiju produkciju potpisuje Šušković-Stipanović, režiju Kovačević, a glavnu ulogu tumači Rakan Rushaidat.

U nedjelju, zadnjeg dana festivala, na programu je predstava "Lutka" Teatra Gavran s Robertom Kurbašom i Doris Pinčić u glavnim ulogama, nakon čega slijedi dodjela nagrade Zlatni zub.  (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter