Zlatni zub "Lutki" Teatra Gavran

Sanja Radetić Fatorić, Boris Kosmač, Robert Kurbaša i Doris Pinčić (Andi BANČIĆ)
Sanja Radetić Fatorić, Boris Kosmač, Robert Kurbaša i Doris Pinčić (Andi BANČIĆ)

"Lutka", predstava Teatra Gavran, autora Mire Gavrana, u kojoj igraju Robert Kurbaša i Doris Pinčić, a režiju potpisuje Mladena Gavran, pobjednica je ovogodišnjeg Zlatnog zuba, porečkog festivala komedije. Publika je "Lutku" odabrala među pet hit-predstava koje su bile prikazane na festivalu koji organizira porečko Pučko otvoreno učilište, a osnivačica i izbornica je voditeljica glazbeno- scenske djelatnosti Učilišta Katja Restović.          

Osim "Lutke", posjetitelji su na festivalu imali prilike pogledati i "Izbaci  uljeza", predstavu nastalu u koprodukciji Aplauz teatra i Zorin doma, u kojoj uloge tumače Ana Begić i Vladimir Tintor,  "Žene su s Venere, a muškarci s Marsa" Romana Šuškovića iz teatra Teatromen, "Mistero Buffo" Valtera Roše iz pulskog INK-a, "Ja, tata" Rakana Rushaidata iz Teatra Exit. Podsjetimo da se nagrada "Zlatni zub" osvaja za najduži i najjači aplauz koji je mjeri "pljeskometrom", a ove godine nisu se dodijelili "srebrni" i "pokvareni zub" budući da su prikazane samo hit-predstave.

U komediji "Lutka" muškarac, kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka, počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku konstruirala je znanstvenica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa joj je usadila svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humoristične situacije, svojim naizgled prostodušnim pogledom, lutka ukazuje muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te povremeno i ona s njime dolazi u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

Voditelj dodjele nagrada 6. Zlatnog zuba bio je poznati imitator i voditelj Boris Kosmač te je uz ravnateljicu POUP-a Sanju Radetić Fatorić uručio nagrade glumcima. Ove je godine "Zub" ostvario veliki uspjeh te na predstave uspio privući veliki broj posjetitelja. O uspjehu festivala govori i činjenica da su ulaznice za sve predstave bile rasprodane već tjedan dana prije početka. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter