Zlatni palentar osvojili Talijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fabrizio Oss i Simone Baldasarra iz talijanskog restorana Compet pobjednici su ovogodišnjeg Zlatnog palentara, osmog kulinarskog troboja održanog u restoranu Dvi murve u sklopu fešte Sv. Maura.

Pobjednicki duo dolazi iz mjesta Levico Terme u okolici Trenta, malog obiteljskog hotela i restorana cija se gastronomska ponuda temelji na nacionalnim jelima kao i onima tipicnima za okolicu Trenta. Talijani su osvojili i nagradu publike za najbolje jelo, njoke od meke bijele palente s umakom od vrganja.

Strucni žiri i gosti vecere probali su po dva jela svakog restorana. Drugo mjesto pripalo je Zoranu Cobanovu i Voljenu Panicu iz restorana i hotela San Rocco iz Brtonigle, a trece Dinu Vlacicu i Paolu Sardotu iz Dvi murvi.

Natjecanje je vodio Drago Orlic. Uz njega u žiriju su bili Giuseppe Casagrande, publicist i direktor eno-gastronomske revije Papageno, Maurizio Ozren, kuhar u Cortini d'Ampezzo, Stanislav Poropat, strucni ucitelj kuharstva u Turisticko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanica, te talijanski enolog Oscar Biasi


Podijeli: Facebook Twiter