Zlatni maslinari iz Zamaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinski gradonacelnik Renato Krulcic sa suradnicima uprilicio je u prijem za maslinare iz Zamaska, na Pazinštini, koji su na VIII. Medunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana "Maslina Split 2012." dobili zlatne medalje.

Bruno Flego, Emanuel Valenta, Goran Remac, Siniša Brajkovic, Kristijan Valenta i Dalibor Pauletic osvojili su ukupno 25 zlatnih medalja.

Flego je uz 10 zlatnih medalja dobio i prestižnu plaketu "Stanko Ožanic". Njegovo ulje rosulja proglašenoj je Premium šampion "Maslina 2012.", što je veliki uspjeh našeg maslinarstva, ako se uzme u obzir da je na izložbi sudjelovalo gotovo tisucu maslinara iz gotovo svih mediteranskih zemlja.

Krulcic im je cestitao na uspjehu, koji nije iznenadenje, buduci da su maslinari iz Zamaska do sada mnogo truda i znanja uložili u maslinarstvo, stoga su ova visoka priznanja dokaz da su bili na dobrom putu. Grad Pazin uvijek je nalazio sredstva za pomoc maslinarima, pogotovo u nabavi sadnica, pa je i ove godine za tu namjenu u proracunu osigurano 30 tisuca kuna.

Buduci da ulazimo u Europsku uniju Grad više nece na ovakav nacin moci pomagati maslinarima, ali Krulcic se, kako je rekao, ne boji za maslinare iz Zamaska i Trviža cije je ulje prepoznato i na ovoj velikoj izložbi u Splitu. Vjeruje da ce nagradeni maslinari svoja kvalitetna ulja moci plasirati na europskom tržištu, te da ce im ova priznanja biti poticaj za daljnja ulaganja i održavanje kvalitete svojih ulja. (M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter