Zlatni lav: Vatromet i Nola za kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanim ceremonijalom zatvaranja na kojem su dodijeljene nagrade u nedjelju navecer na umaškom Trgu slobode zatvoren je 12. medunarodni festival komornog teatra Zlatni lav. Službeno zatvorenim proglasio ga je umaški gradonacelnik Vili Bassanese, a sve je završeno velikim vatrometom i nastupom pulske grupe Nola na prepunom glavnom trgu u starogradskoj jezgri.

Ravnateljica celjskog Slovenskog ljudskog gledališca Tina Kosi preuzela je ovogodišnji Grand prix za predstavu "Ja vas ljubim", ciji je redatelj Nikola Zavišic dobio i Zlatnog lava za režiju. Ovaj komad, nastao po tekstu Antona Pavlovica Cehova, dobio je i nagradu publike. Nagrade za glumu dobili su Vladimir Jokanovic, koji je igrao u predstavi "Drveni sanduk Tomasa Vulfa" u produkciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva, te Hana Hegedušic i Robert Plemic za ostvarene uloge u predstavi "Ljepotica iz Leenanea" varaždinskog HNK-a. Tako je odlucio ovogodišnji žiri u sastavu Sibila Petlevski kao predsjednica te Mani Gotovac i Miran Hajoš.

Prije pocetka ceremonijala, koji su vodile Nevena Rendeli i Mila Elegovic, u Gradskom kazalištu u cast laureata odigrana je predstava Prešernovog gledališca iz Kranja "Staklena menažerija" Tennesseeja Williamsa. Predstavu je režirao umjetnicki voditelj Zlatnog lava Damir Zlatar Frey, a u njoj uloge tumace Jožica Avbelj, Darja Reichman, Primož Pirnat i Igor Štamulak. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter