Zlatni lav: Čitanje Ionesca na Brailleovom pismu

Scena iz predstave
Scena iz predstave

Drugu večer ovogodišnjeg Međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav, koji se odvija u Umagu, obilježila je predstava "Ćelava pjevačica" Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život" iz Zagreba. Predstava koja je nastajala tijekom prošle i ove godine već od samog početka stvaranja te od premijere bila je svojevrsna senzacija, ne samo zbog toga što u njoj igraju slijepi i slabovidni glumci, već i zbog toga što je riječ o potpuno novom čitanju Eugenea Ionesca Brailleovim pismom.

Antologijsko Ionescovo djelo, poznati teatar apsurda, glumci su odabrali, kako su sami rekli prilikom premijere, upravo zato jer se i sami često puta nalaze u apsurdnim situacijama. U predstavi, čiju režiju potpisuje Ana Prolić, glavne uloge tumače Anita Matković, Vojin Perić, Suzana Blizanac, Dajana Biondić, Igor Kučević, Ružica Domić i Milenko Zeko. Scenografiju potpisuje Ljubomir Miščević.

Predstava je financirana sredstvima zagrebačkog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva kulture. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter