Zlatni grb Buzeta obitelji Krulčić iz Roča

Josip i Eda Krulčić
Josip i Eda Krulčić

Jednoglasnom odlukom vijećnika na sjednici gradskog vijeća, Zlatni grb grada Buzeta dodijeljen je obitelji Ede i Josipa Krulčića iz Roča, radi humanitarnog rada, volonterizma, aktivnog uključivanja u život zajednice, oplemenjivanja turističke ponude Roča te promicanja kulture, običaja i tradicije rodnog kraja.

Krulčići su poznata obitelj ročkih zvonara, s tradicijom ručnog zvonjenja koja seže u 1956. godinu. Od 1997. godine tu je svakodnevnu obavezu obavljao Josip, a posljednje dvije godine njegova supruga, koja će nakon nedavne elektrifikacije ročkog zvonika, ostati zapisana u povijesti kao posljednja zvonarica u Roču. Supružnici Krulčić vlasnici su ročkog apartmana "Pino", uz koji su uredili etno zbirku, dugogodišnji su članovi ročkog ŽKUD-a, a Eda kroz humanitarni rad u Caritasu ročke župe te gradskom vijeću za socijalnu politiku dugi niz godina pomaže sumještanima.

Priznanje će se obitelji Krulčić, kao i ostalim laureatima, uručiti na svečanoj sjednici Vijeća 11. rujna u povodu obilježavanja Dana grada Buzeta, tradicijske pučke fešte Subotine. Odlukom vijećnika, pored Zlatnog grba, dodijeljena je i jedna godišnja nagrada. Ovo je priznanje za doprinos razvoju gospodarstva Buzeta, njegovoj promidžbi te brendiranju kao grada tartufa dobila tvrtka Natura iz Buzeta čiji gosti dolaze iz raznih krajeva svijeta doživjeti gastro Istru sa svim njenim posebnostima, od lova na tartufe do degustacije proizvoda od tartufa.

Za izuzetne rezultate postignute u sustavu redovnog obrazovanja te na brojnim obrazovnim, glazbenim i sportskim natjecanjima dodijeljene su četiri pohvalnice osnovcima i srednjoškolcima - Anamariji Guzijan, Karli Havić, Karlu Jakcu i Denisu Zornadi. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter