"Zlatne ruke" Vitomiru Papu iz Banjola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor odala je priznanje obrtnicima na radu i zalaganju u trenu kad je «ocuvanje svakog radnog mjesta pothvat koji zaslužuje divljenje». Na proslavi Dana Hrvatske obrtnicke komore (HOK) i 16. obljetnice obnove njezina djelovanja, premijerka je naglasila da bi se i clanovi Vlade, koji su na proslavu u Hrvatskom narodnom kazalištu došli u velikom broju, «mogli ugledati u odlucnost i upornost obrtnika u svladavanju nevolja».

- Ova kriza je za obrtnike najteže razdoblje, jer smo izgubili svakog desetog clana i desetinu zaposlenih, upozorio je predsjednik HOK-a Mato Topic koji je podržao Vladin program za gospodarski oporavak. Kosor je rekla da je Vlada za poticanje malog i srednjeg poduzetništva ove godine namijenila 326 milijuna kuna.

Premijerka je obrtnicima urucila tri najvažnija priznanja HOK-a, statue «Zlatne ruke» s poveljom. Dobili su ih Ana Šeric Konjikovac, vlasnica frizerskog obrta iz Gospica, Josip Novogradec, vlasnik obrta «SAVT iz Virovitice, te Vitomir Pap, vlasnik brodogradevnog obrta «Portic» iz Banjola (Pula) koji je dosad sagradio više od 200 drvenih brodica.

Komora je odijelila oko tisucu priznanja i nagrada, a medu njima i 974 majstorske diplome mladim ljudima koji su završili razlicita obrtnicka zanimanja. U Hrvatskoj sada djeluje više od 94 tisuce obrtnika koji zapošljavaju oko 217 tisuca ljudi. Predsjednik HOK-a Topic cestitao je premijerki jucerašnji rodendan, urucivši joj cvijece, a ona je obecala da ce iduce godine na proslavu doci sa cijelom Vladom.


Podijeli: Facebook Twiter