Zlatne ruke Loredani Krbavcic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Loredana Krbavcic, vlasnica obrta za cvjecarstvo, trgovinu i poljoprivredu te dugogodišnja predsjednica buzetskog Udruženja obrtnika, dobitnica je ovogodišnjeg priznanja Hrvatske obrtnicke komore - statue Zlatne ruke s priznanjem za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate, promociju hrvatskog obrta u svijetu te osobit doprinos u razvoju i unapredenju komorskog sustava.

Statuu su joj urucili izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i posebni savjetnik za gospodarstvo Boris Cota te predsjednik Hrvatske obrtnicke komore Dragutin Ranogajec na svecanoj akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtnicke komore, kada se vec tradicionalno dodjeljuju Zlatne ruke kao najviše priznanje HOK-a. Krbavcic je jedna od pet ovogodišnjih dobitnika spomenute statue, ujedno i jedina istarska obrtnica nagradena ovim priznanjem.

Ubrzo po otvaranju cvjecarnice 1989. Krbavcic se aktivno ukljucila u rad Udruženja obrtnika Buzet, a nakon 12 godina volonterskog rada 2002. izabrana je za predsjednicu buzetskog udruženja, koje se, isticu u HOK-u, iako najmanje, pod njenim vodstvom uvrstilo medu najaktivnija istarska udruženja.

- Ponosna sam na priznanje kojim su vrednovani postignuti rezultati, no oni zasigurno ne bi bili takvi da uz mene sve te godine nisu bili clanovi Upravnog odbora Udruženja obrtnika, buzetski obrtnici, moja obitelj i djelatnica moga obrta. Nagrada je ujedno obveza da se u ovim kriznim vremenima svi zajedno još više ukljucimo u rješavanje problema obrtništva, izjavila je Krbavcic.

Ovo je drugi put da je statua Zlatne ruke došla u ruke jednog buzetskog obrtnika. Prvi je ovu nagradu 2001. primio današnji pocasni doživotni predsjednik Udruženja obrtnika Buzet Klaudio Marinac. Buzetsko udruženje je 2002., kada je obilježilo 30. obljetnicu djelovanja, dobilo plaketu Zlatne ruke. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter