Zlatne plakete Systecu, Hempelu i TDR-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Systec - Automatizacija Labin u kategoriji malih, Hempel Umag u kategoriji srednjih i Tvornica duhana Rovinj u kategoriji velikih trgovackih društava dobitnici su Zlatnih plaketa Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula za najuspješnija poduzeca u 2008. godini.

Priznanja su podijeljena na sjednici Gospodarskog vijeca Komore održanoj u cetvrtak u nedavno otvorenoj zgradi Systeca u labinskoj poslovnoj zoni Vinež, a preuzeli su ih direktor tvrtke domacina Vladimir Peršic i clanovi uprava Hempela i TDR-a, Slobodan Makovac i Ivan Leko. Uz predsjednicu ŽK-a Jasnu Jaklin Majetic plaketu i diplomu za mala poduzeca urucio je gradonacelnik Tulio Demetlika, za srednja savjetnik župana za financije Valerio Drandic, a za velika poduzeca potpredsjednik ŽK-a Šime Vidulin.

Održavanje sjednice u poslovnoj zoni Vinež posredno je priznaje gospodarstvu Labinštine koje bilježi sve bolje rezultate. Demetlika je upoznao prisutne gospodarstvenike i politicare sa strategijom izlaska labinskog gospodarstva iz krize u koju je bilo upalo 90-ih godina, cija je poslovna zona jedan od oslonaca.

Systec pruža usluge u automatizaciji i kontroli procesa, pocevši od izrade idejnog projekta preko izrade hardvera i softvera do puštanja proizvodnje u pogon. Na inozemnom tržištu obavlja 94 posto aktivnosti. Zapošljava dvjestotinjak radnika, od kojih 170 u Hrvatskoj, a 80 posto ih ima višu i visoku strucnu spremu.

Umaška tvornica osnovana 1954. godine pod nazivom Submarincolor od 1970. godine posluje u sklopu renomirane danske grupacije Hempel iz Kopenhagena. Njen proizvodni program obuhvaca zaštitne i dekorativne premaze u segmentima pomorstva i industrije. Redoviti je dobavljac hrvatske trgovacke flote, Hrvatske ratne mornarice i svih velikih hrvatskih brodogradilišta. TDR je vodeci proizvodac cigareta u jugoistocnoj Europi s prodajom vecom od 14 milijardi cigareta godišnje. U svim državama regije ima vlastite kompanije, prisutan je i na drugim europskim tržištima, a prodajnu mrežu razvija i u zemljama Srednjeg i Dalekog istoka.

Svecanosti su prethodila predavanja direktora zagrebacke tvrtke Anteno Davora Majetica o stanju u domacem ICT-u i patentnog ispitivaca Alena Dedovica o zaštiti intelektualnog vlasništva. Dramska radionica Era iz Projekta Labin - zdravi grad predstavila se igrokazom "Turizam na seoski nacin", a Glazbena škola "Ivan Matetic Ronjgov" s nekoliko harmonikaških izvedbi.


Podijeli: Facebook Twiter