Zlatna ulja Bruna Flega

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maslinar Bruno Flego iz Zamaska na 78. medunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu dobio je zlatne medalje za ulja od istarske bjelice i crnice, a za ekstra djevicansko ulje do istarske bjelice i zlatnu plaketu za iznimnu kakvocu. Flego vec duže vrijeme suraduje sa Zadružnim savezom Dalmacije, a svoja ulja redovito izlaže u Splitu, gdje se zbližio s dalmatinskim maslinarima. S njima je i lani nastupio u Novom Sadu gdje je svoje ulje ovjencao zlatnom medaljom.

Na novosadskom se sajmu ove godine na ocjenjivanju našlo 30-ak malinovih ulja iz Hrvatske i to Istre, Rijeke i Dalmacije. Flego ne krije zadovoljstvo što je svojim brojnim dosadašnjim priznanjima za maslinova ulja dodao i ova novosadska, a pogotovo plaketu za iznimnu kakvocu. Potvrduje i da je to najprestižniji poljoprivredni sajam u ovom dijelu Europe.

Njegovi se maslinici prostiru na 7,5 hektara obronaka Zamaska, na padinama iznad doline rijeke Mirne. Maslinarstvom se, kaže, poceo intenzivnije baviti 2004. godine, prihvativši nove tehnologije, na koje su njegovi susjedi u pocetku gledali s podozrenjem, ali kad su se pocela nizati priznanja i medalje mnogi su tamošnji maslinari prihvatili njegov nacin proizvodnje i svoja su ulja podigli na zavidnu razinu kvalitete. Stoga je zadovoljan što je Zamask sve poznatiji po proizvodnji kvalitetnih maslinovih ulja.


Podijeli: Facebook Twiter