Zlatna šparuga restoranu Pod slavnikom iz Podgorja

Kuhače su uz domaćine ukrstile kulinarske ekipe iz restorana Pod Slavnikom i iz Trattorije alla Posta
Kuhače su uz domaćine ukrstile kulinarske ekipe iz restorana Pod Slavnikom i iz Trattorije alla Posta

Izvrstan uvod u veliku 16. šparugadu, koja će se krajem sljedećeg tjedna održati u Kaštelu, bilo je sinoćnje međunarodno gourmet natjecanje Zlatna šparuga.

U bujskom restoranu i pizzeriji Rondo kuhače su uz domaćine na čelu s Nedom Franković ukrstile kulinarske ekipe iz restorana Pod Slavnikom iz slovenskog Podgorja sa šeficom kuhinje Virgilijom Čendak, te Trattorije alla Posta iz talijanske Basovizze predvođenom Marcom Pavelom.

Prvu nagradu Zlatna šparuga predstavnicima restorana Pod Slavnikom uručio je gradonačelnik Edi Andreašić, a s ocjenom komisije, u kojoj su uz predsjednicu Lorellu Limoncin Toth, bili Valter Bassanese, Bruno Veznaver, Branko Krizmanić i Marino Vocci, složilo se i četrdesetak novinara i drugih gostiju, koji su posebnu nagradu dodijelili odličnim domaćim raviolima punjenim šparugama i sirom istog restorana. Drugi slijed pobjednika bio je jelenji hrbat u umaku od brusnice s palentom sa šparugama.

Srebrnu šparugu ponijela je drugoplasirana Trattoria alla Posta, koja je ponudila trobojno jelo - žute i od morskih algi zelene raviole na kremi od krumpira te slatke raviole od borovnice punjene skutom, šparugama i bademima, a Brončanu šparugu Rondo sa krem juhom te špaletom i nadevom (tijesto od mekog dijela kruha, jaja, sira i šparuga, kuhano u juhi).

Uz  jela za prste polizati, kojima je praktično pokazano da se divlja šparuga savršeno može uklopiti u recepte visoke gastronomije, sljubljena su vina Vorić, Morena Degrassija i Benvenuti te maslinova ulja Darka Jergovića iz Montrina (Kaštel) i Gorana Vižintina iz Baredina (Krasica). (Napisala i snimila K. FLEGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter