Zlatna Salvela osvojila New York i Tokio!

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Nije mala stvar osvojiti zlato u iznimno jakoj konkurenciji, a kada se zlato za najbolje ocijenjeno ekstra djevičansko ulje dobije "preko bare", i to već drugi put za redom, onda je uspjeh još veći. Agroproduktovo ulje Salvela Aurum odnedavno se opet može pohvaliti titulom šampiona, a na jednom od najvećih svjetskih natjecanja ekstra djevičanskih ulja u New Yorku, to ulje vrhunske kvalitete osvaja zlatnu medalju te je uvršteno među najbolja svjetska ulja.

Renomirani stručnjaci iz cijelog svijeta u New Yorku su ocjenjivali oko 700 pristiglih uzoraka među kojima se na tron popela Salvela. Ta je prestižna nagrada tek dio velikog međunarodnog uspjeha i potvrda dugogodišnje kvalitete i kontinuiranog praćenja trendova, jer osim uspjeha u SAD-u, Salvela se može pohvaliti i osvojenim zlatom na međunarodnom natjecanju ekstra djevičanskih ulja koje se krajem travnja održalo u Tokiju.

U bogatoj konkurenciji  među 400 pristiglih uzoraka, u Japanu je opet potvrđeno zlato. Nedugo zatim slijedi još jedan veliki uspjeh na Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2014., koja se prošlog mjeseca održala u Zadru, kada je od ocijenjenih više od 300 uzoraka Salvela ponovno osvojila nagradu apsolutnog Šampiona noćnjaka kao najviše ocjenjeno ekstra maslinovo ulje sljubljenih sorti. Na nedavno održanoj manifestaciji "Maslina Split", koja je okupila oko tisuću sudionika, Salvela je proglašena uljem najbolje arome.

Po riječima diplomiranog agronoma Edija Družetića radi se autorskom ulju od autohtonih sorti uzgojenih u Agroproduktovom masliniku u Barbarigi koji je specifičan zbog svog jedinstvenog položaja budući da se nalazi u neposrednoj blizini mora s pogledom na otočje Brijuni.

-Kvaliteta nam je definitivno najvažnija, a konkretno Salvela Aurum je malo ranija birana ručna berba. Naši se maslinici na području Barbarige i Fažane nalaze na idealnom položaju, a već je poznato da se u samom srcu maslinika u Barbarigi nalaze sačuvani ostaci antičke uljare, što samo dokazuje da se na tom području masline uzgajaju već tisućama godina, kazao je Družetić i dodao da stalnim praćenjem novih tehnologija i ulaganjima u modernu opremu, ali i koordinirani timski rad rezultati jednostavno ne mogu izostati.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter