Zlatna plaketa za najbolji proizvod obrtu "Laković"

Zlatna plaketa za najbolji proizvod obrtu "Laković" (M. ANGELINI)
Zlatna plaketa za najbolji proizvod obrtu "Laković" (M. ANGELINI)

Podjelom priznanja i nagrada najuspješnijim izlagačima jučer je zatvoren 18. Obrtnički sajam Istre koji organizira Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Istarske županije. Četverodnevni sajam održao se na izložbenoj površini od 749 kvadratnih metara unutarnjeg, te 288 kvadratnih metara vanjskog izložbenog prostora na kojem se ove godine predstavilo 125 izlagača - obrta, poduzeća, obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Ukupno 63 izlagača bilo je iz Istre, a 61 iz ostalih dijelova zemlje te jedan izlagač iz inozemstva. Kao dosad, i ove godine organizator dodjeljuje tri vrste nagrada - plakete za ukupnu sajamsku prezentaciju (tri priznanja), plaketa za oblikovanje proizvoda (jedno priznanje) te plakete za najbolji proizvod (tri priznanja). Zlatnu plaketu za uspješnu sajamsku prezentaciju dobio je Klen d.o.o iz Barbana, srebrna plaketa dodijeljena je obrtu za prijevoz i usluge "Raguž" iz Đakova, a brončana virovitičkom ART HD-u. Nadalje, zlatna plaketa za oblikovanje proizvoda pripala je stolarskom obrtu "Ariš" iz Tinjana.

Dodijeljene su potom plakete za najbolji proizvod, i ove godine zlatna plaketa dodijeljena je obrtu ua proizvodnju, trgovinu i prijevoz "Laković" iz Rovinja, i to za hidraulična kliješta za vađenje loznica i stupova. Srebrna plaketa za najbolji proizvod dodijeljena je nadalje, obrtu za proizvodnju "Ivica i Željka" iz Vodica za proizvode od bamije, a brončana plaketa pripala je obrtu za izradu proizvoda od kamena "Unito" iz Gornjeg Kneginca, i to za ukrasne predmete od kamena.

- Nagrada mi puno znači, svojevrsna je to "kruna" za dosadašnji rad i svakako poticaj za daljnji posao, rekao nam je dobitnik zlatne plakete za uspješnu sajamsku prezentaciju Sanjin Cetina iz Klen d.o.o. koji se među ostalim bavi stolarskom građom, podnim i krovnim konstrukcijama, izradom namještaja po mjeri, mobilnim kućicama... Cetina je napomenuo da već treću godinu izlaže na sajmu. Veli da mu se sudjelovanje itekako isplati, odnosno da je to dobar način za prezentaciju proizvoda i upoznavanje.

Da je sajam dobro mjesto za predstavljanje svog rada, rekao je i dobitnik zlatne plakete za oblikovanje proizvoda Vladimir Antolović iz tinjanskog stolarskog obrta "Ariš" koji nudi široku paletu proizvoda, od ulaznih vrata, sobnih, prozora, kuhinja, stepeništa i škura. Kaže nam da već 40 godina radi s drvom te da mu je nagrada došla kao veliko priznanje za dugogodišnji rad. Kaže da je zadovoljan svojom prezentacijom na sajmu, a veli da je podijelio oko 500 svojih kataloga što dokazuje da je izlaganje na sajmu uspješno i da će vjerojatno dati rezultate.

- Drago mi je da pobjeđuje kreativnost i inovativnost, rekao nam je pak dobitnik zlatne plakete za ovogodišnji najbolji proizvod Mladen Laković za svoja hidraulična kliješta za vađenje loznica i stupova. Nagrada mu, rekao nam je, puno znači, napomenuvši da to nije samo njegov proizvod već hrvatski koji, kao i ostale kreativne i inovativne proizvode, treba brendirati i na taj način doprinijeti pokretanju, razvoju i jačanju proizvodnje.

Organizatori sajma bili su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora - Županijska komora Pula i Hrvatska obrtnička komora. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a glavni sponzor Istarska kreditna banka d. d. iz Umaga. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter