Zlatna malina: Sumrak saga vodi s 11 nominacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vampiri, muškarci u haljinama i loši očevi pokupili su najviše nominacija za Zlatne maline, "priznanja" za najgore filmove i uloge ostvarene u 2012.

"Sumrak saga: Praskozorje 2", zadnji dio tinejdžerske serije o vampirima, dobio je 11 nominacija za Maline, a komedija Adama Sandlera "That's My Boy" o ocu koji se ponovno sastaje s davno napuštenim sinom osvojila je osam nominacija.

Nagrada "Zlatna malina" utemeljena je 1980. kao antinagrada Oscarima. Nominacije za ovogodišnje maline objavljene su dan uoči objave nominacija za oscare.

"Sretne" dobitnike bira 650 članova Zaklade Zlatna malina na temelju kritika na internetskom sajtu "Rotten Tomatoes". Sandler ove godine neće uspjeti ponoviti prošlogodišnji "uspjeh" kad je s komedijom "Jack and Jill" osvojio svih 10 nagrada.

Ove su godine u kategoriji najgoreg filma nominirani "Sumrak", "That's My Boy", "Battleship", "Theoogieloves in the Big Balloon Adventure", "A Thousand Words", drama s elementima komičnog Eddieja Murphyja, te film "John Carter" čija je produkcija studio Walt Disney Co. stajala oko 200 milijuna dolara.

Redatelj, glumac i scenarist Tyler Perry dobio je više nominacija za film "Madea's Witness Protection" u kojemu glumi travestita - nominaciju za "najboljeg" glumca, glumicu i redatelja.

Oscarovka Barbra Streisand nominirana je za najgoru glumicu uz Kristin Stewart, Katherine Heigl, Millu Jovovich i Tylera Perryja. Kandidati za najgoreg glumca su Nicolas Cage, Eddie Murphy, Robert Pattinson, Adam Sandler i Tyler Perry. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter