Zlatna Amfora Turističkom društvu Fažane

Dobitnici priznanja s Adom Damjanac i Melitom Peroković (P. LUKEŽ)
Dobitnici priznanja s Adom Damjanac i Melitom Peroković (P. LUKEŽ)

Turistička zajednica općine Fažana dodijelila je sinoć na svečanosti u fažanskoj Zajednici Talijana nagrade Amfora te zahvalnice pojedincima, tvrtkama i ustanovama za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu ovog područja. Priznanja su nagrađenima uručile direktorica fažanskog TZ-a Melita Peroković te načelnica Ada Damjanac, koja je ujedno predsjednica općinskog TZ-a. 

Posebnu nagradu, Zlatnu Amforu, dobilo je Turističko društvo Fažana povodom 50. obljetnice osnivanja, za početak bavljenja turizmom na području općine i uspješan rad do 1991. godine. Nagradu je simbolički preuzeo posljednji predsjednik društva Mirko Dobrić, a trajno će biti izložena u fažanskoj Turističkoj zajednici, koja je sljednik Turističkog društva Fažana.

Nagradu Amfora dobila je tvrtka Brijuni rivijera za turističko naselje Pineta u Fažani. Budući da je ovo bila prva turistička godina u kojoj je ova tvrtka preuzela upravljanje nad Pinetom, prema obrazloženju TZ-a, dobrom poslovnom strategijom i ulaganjima, postignuto je povećanje broja noćenja od sedam posto. U ime Brijuni rivijere nagradu je preuzeo direktor TN-a Pineta Damir Kostešić. Amfore su dobili i privatni iznajmljivači, obitelj Bilić iz Fažane, koji su ove godine dobili i priznanje turističkog portala Trip Advisor te obitelj Lopac iz Šuride, koja se iznajmljivanjem bavi već 11 godina. Dva najstarija ugostiteljska objekta na području općine Fažana, caffe bar Stara Fažana, koji je počeo raditi 1972. godine te konoba Paesan, pokrenuta 1986. godine, također su dobila Amfore.

Zahvalnice povodom obilježavanja 50. godišnjice osnivanja Turističkog društva Fažana dobili su njegovi nekadašnji predsjednici Stanislava Čauš, Giancarlo Moscarda i Mirko Dobrić, a zahvalnica je dodijeljena i fažanskom hostelu Amfora.

Dodjeli priznanja prethodila je redovna sjednica Skupštine fažanskog TZ-a, na kojoj su članovi izglasali rebalans financijskog plana za ovu godinu, program rada i financijski plan za 2014. te ovogodišnje izvješće o radu Turističkog vijeća. Na izbornoj skupštini izabrana su tijela TZ-a Fažane na mandat od četiri godine i predstavnik TZO-a Fažana za Skupštinu TZ-a Istarske županije, te je održana dodjela nagrade Amfora za 2013. godinu.

Članovi Skupštine za članove Turističkog vijeća izabrali su Adu Damjanac, direktora kampa Bi village Alexa Živkovića, Uroša Martinovića, voditelja recepcije tog kampa, Nensi Modrušan kao predstavnicu ugostitelja, predstavnika iznajmljivača privatnog smještaja Ivana Tekovića te Mihaelu Bilić kao predstavnicu trgovaca. Izabrani su i Zoran Butković iz odmarališta MUP-a u Valbandonu, Damir Kostešić iz TN Pineta te Sandra Nešović, predstavnica turističkih agencija. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Nevenka Lovrić, predstavnica TZ-a Istarske županije te Sandra Percan Radolović i Aleksandar Ristovski, a članovi Skupštine odabrali su Alexa Živkovića kao predstavnika TZ-a Fažane u Skupštini županijskog TZ-a. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter