Zlatku Mateši ugrađeno pet premosnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, uspješno je operiran u Barceloni u koju je prevezen nakon što mu je u petak pozlilo na sastanku Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori. Prva dijagnoza dala je naslutiti da je riječ o srčanom udaru, što je kasnije opovrgnuto, a prvi čovjek krovne kuće hrvatskog sporta u katalonsku je prijestolnicu prevezen budući da u Andori nema bolnice u kojoj bi se mogle napraviti detaljne pretrage.

Iako njegova najbliža obitelj ne želi u javnost iznositi detalje operacije, Mateši je navodno ugrađeno pet srčanih premosnica. Njegovo je stanje stabilno, a u Barceloni je i njegov sin Zlatko.

Zlatko Mateša je tijekom Olimpijskih igara u Londonu najavio da će se kandidirati za još jedan mandat na vrhu Hrvatskoga olimpijskog odbora, a izbori počinju za dva tjedna. No, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, upitno je hoće li podnijeti kandidaturu za funkciju na kojoj je od listopada 2002. godine ili će se izbori za predsjednika HOO-a odgoditi, što je također jedna od opcija. (I. VAUPOTIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter