Zlatko Mateša prebačen iz Barcelone u KBC Rebro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša jučer je, uz suglasnost liječnika u Barceloni, prebačen u KBC Rebro u Zagreb gdje je obavljen kontrolni liječnički pregled kojim je utvrđeno da je Matešino zdravstveno stanje stabilno i dobro, ali da zahtijeva svakodnevnu brigu i kontrolu.

Zlatku Mateši je 28. rujna pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori pa je prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je sutradan ugrađeno pet srčanih premosnica. Budući da se radilo o zahtjevnom operativnom zahvatu koji sa sobom nosi i period rehabilitacije, liječnici ne preporučuju nikakve fizičke i radne aktivnosti.

O zdravstvenom stanju aktualnog predsjednika HOO-a zavisit će hoće li Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za svoj četvrti mandat na čelo HOO-a, a on je jedini kandidat čija je kandidatura stigla do 14. listopada u HOO. Zbog njegovog zdravstvenog stanja termin Izborne skupštine HOO prebačen je sa 22. listopada na 12. studeni.

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od negovog utemeljenja 1991., a prvi mandat na čelu HOO-a dobio je u listopadu 2002. godine, nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četverogodišnji mandat odradio je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., da bi 22. listopada 2008. dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter