Zlatko Maric iz zatvora u policiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik zaštitarske tvrtke "Sokol Maric" Zlatko Maric poslijepodne je pušten iz zatvora u Remetincu i odmah priveden na obavijesni razgovor u policiju.

Marica je sud pustio da se u nastavku istrage o prijetnjama zagrebackom odvjetniku Peri Lozici brani sa slobode nakon što je uplatio 750 tisuca kuna jamcevine i pred sucem istrage obecao da se nece kriti, bez odobrenja napuštati boravište, ometati kazneni postupak i ponoviti kazneno djelo.

No, iz zatvora u Remetincu nešto prije 16 sati nije izišao sam vec su ga u civilnom golfu policajci odveli na obavijesni razgovor. Neslužbeno se doznaje da su 52-godišnjeg vlasnika najvece zaštitarske tvrtke odveli djelatnici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Za sada se službeno ne mogu doznati razlozi tome, no nagada se da policijske istražitelje zanima poslovanje njegove tvrtke i navodne nezakonitosti u poslovima s državnim javnim poduzecima. Maricev branitelj Ljubo Pavasovic Viskovic kratko je telefonom Hini kazao da u ovom trenutku ne može razgovarati niti išta komentirati.

Maric je u istražnom zatvoru proveo deset dana nakon uhicenja zbog sumnje da je telefonski prijetio bivšem prijatelju, zagrebackom odvjetniku Peri Lozici, kojemu je dan nakon što je prijavio prijetnje s više hitaca propucan osobni automobil.

Krajem prošlog tjedna njegov je branitelj potvrdio da je policija iz zaštitarske tvrtke uzela dio poslovne dokumentacije. Mediji nagadaju da istražitelji "cešljaju" Maricevo poslovanje s državnim tvrtkama jer se sumnja da je neke poslove dobivao nezakonito te da je rijec o izvlacenju novca kao u slucaju Fimi media.

No, njegov branitelj ranije je ustvrdio da pod povecalom nisu javne tvrtke, nego manje unosni ugovori sklopljeni s tvrtkom bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Maceka. Maricev branitelj tvrdi da u tim ugovorima nema ništa sporno. Macek pak tvrdi kako ni jedna njegova tvrtka nikada nije poslovala s Maricem. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter