Zlatko Komadina o odlasku iz Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Imao sam relativno ozbiljnih zdravstvenih problema, a sad sam prizdravio, i evo me. Jednostavno, ostavku sam dao jer ne bi bilo fer da sam zadržavao fotelju dok sam bio bolestan. Ne bi bilo politicki ispravno", kazao je bivši ministar prometa Zlatko Komadina za Novi list, u prvom vecem intervjuu nakon odlaska iz Vlade.

Na pitanje o odnosu sa Zoranom Milanovicem, Komadina je kazao kako se premijer nije miješao u izbor njegovih pomocnika, te da su se "tu i tamo culi", ali da su se neke stvari iz njegovog ministarstva prenaglašavale u medijima.

"Je li korijen nerazumijevanja izmedu Milanovica i mene još u prvim stranackim izborima na kojima se on kandidirao, ne znam, što se mene tice ja sam radio na organizaciji i predsjedao tom konvencijom i Zoran je prošao... Formalno, bili smo najuži suradnici, ja sam potpredsjednik. A sadržajno, pitajte njega. Ja sam uvijek poštivao institut predsjednika stranke", kazao je Komadina.

Priznao je da je sve "puklo" na Žutoj Lokvi, odnovno na gradnji dionice Rijeka - Žuta Lokva, koju je rijecki SDP obecavao u predizbornoj kampanji. S Milanovicem je, kazao je, razgovarao o tome i rekao mu da ne moram biti ministar ako se Žuta Lokva nece graditi.

"I evo, nisam. A paradoks je u ovome: ja nisam ministar, ali Žute Lokve ce biti. Ako je moj odlazak bio žrtva da se to realizira, neka. Jednostavno, gradanima Rijeke i Istre to sam obecao. Njihov novac je vec previše služio drugim neisplativim projektima, od Gaženice nadalje. Zoran Milanovic je dobro znao da nema teorije da u mandatu ne izgradim Žutu Lokvu. Da, to je prelilo cašu. Mog zdravlja", kazao je Komadina.

Takoder, priznao je i da ga je pogodila smjena njegovog pomocnika Vladimira Ferdeljija, koji je zbog izjave o javnoj upravi takoder medu prvima smijenjen s pozicije na koju je imenovan. Kazao je da je na neki nacin to bio prvi udar na njega, iako "razumije i premijera". (Razgovarala T. TOMICIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter