"Zlatićeve" flautistice uspješne na Ars Novi

Jenny Brković, Giulia Dobrilović, Eleonora Duka i Samanta Stell nakon natjecanja
Jenny Brković, Giulia Dobrilović, Eleonora Duka i Samanta Stell nakon natjecanja

Eleonora Duka i Giulia Dobrilović, mlade porečke flautistice iz Osnovne glazbene škole "Slavko Zlatić" ostvarile su zapažen uspjeh na 8. međunarodnom muzičkom natjecanju Ars nova koje je od 28. studenog do 4. prosinca održano u Trstu.

Desetogodišnja Eleonora Duka, učenica trećeg razreda glazbene škole osvojila je prvu nagradu i drugo mjesto u A kategoriji, u kojoj su se natjecale flautistice do deset godina. Giulia Dobrilović, učenica četvrtog razreda, ovog je puta osvojila drugo mjesto u istoj kategoriji, a obje je pripremila profesorica flaute i predstojnica škole Samanta Stell. Učenice je na natjecanju na klaviru pratila korepetitorica Jenny Brković.

Porečka glazbena škola nastupa na ovom natjecanju od njegovog početka. U komisiji uvijek sjede ugledni i renomirani glazbenici i flautisti, a ove je godine žirijem predsjedavao Giorgio Marcossi, docent na konzervatoriju u Udinama. Članovi žirija su bili: Ettore Michelazzi, Debora Falconer, Erika Floma i Matteo Fanni Canelles.

- Od kad je Samanta Stell u školi jako je puno napravila za odjel flaute, koji je među najmanjima u školi, ali se stalno čuje za njih. U školi se svake godine traži mjesto više za flautu, pa tako imamo u planu proširenje odjela, ali i uvođenje novih puhačkih instrumenata, rekla je Sanja Radetić Fatorić, ravnateljica porečkog Pučkog otvorenog učilišta. (Jurica PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter