Zlatan Ibrahimović najbolji sportaš Švedske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zvijezda švedske nogometne reprezentacije i francuskog prvaka PSG-a Zlatan Ibrahimović po peti put je proglašen najboljim sportašem Švedske u izboru lista Aftonbladet. Ibrahimović je u anketi pobijedio sakupivši 58,7 posto glasova, ispred cross-country skijašice Charlotte Kalla i njezinog kolege Johana Olssona.

"Sretan sam zbog nagrade. One mi daju osjećaj da sam živ i da postojim. Nagrade su potvrda da radiš dobre stvari," kazao je napadač PSG-a.

Međutim, više od same nagrade pažnju švedskih medija izazvala je njegova izjava o ženskom nogometu koja je izazvala brojne osude i polemike.

"Uz svo poštovanje prema ženama, ne možete usporediti muški i ženski nogomet. Ženski nogomet čak nije niti zabavan," kazao je Ibrahimović, te dodao sa smiješkom: "U ostalim europskim zemljama vode se polemike tko je bolji Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ili ja. U Švedskoj me uspoređuju sa ženom. Kada su me novinari pitali tko je bolji - švedska napadačica Lotta Schelin ili ja, mislio sam da se šale."

Dio medija je razljutilo i što je Švedski nogometni savez (SFA) veznjaku Andersu Svenssonu poklonio novi model automobila Volvo nakon što je oborio rekord po broju nastupa u nacionalnoj vrsti. Istovremeno, na svečanosti SFA Therese Sjogran nije dobila istu nagradu, premda je za žensku reprezentaciju odigrala rekordnih 187 susreta.

"Žene bi trebale dobivati nagrade proporcionalno financijama koje stvore. Koliko novaca generira ženski nogomet, tolike bi trebale biti nagrade," poručio je Ibrahimović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter