ŽKK Rockwool Pula: Danas stiže Chelsea Pickering

Chelsea Pickering (14)
Chelsea Pickering (14)

Iznenadni povratak u domovinu tek pristigle Amerikanke Jasmine Bendolph ostavio je, 20-ak dana prije početka prvoligaške sezone, prazninu u redovima košarkašica Rockwool Pule. Stoga su u pulskom klubu bili primorani brzo reagirati pa bi danas u pulsku zračnu luku trebala sletjeti Chelsea Pickering.

Riječ je o 23-godišnjoj Amerikanki, visokoj 1,75 m, koja igra na pozicijama jedan i dva, a ove je godine okončala školovanje na koledžu Idaho State. Tu je bila članica prve petorke s prosjekom od 12,6 koševa po utakmici, uz 3,5 skokova i 2,2 asistencije, a vrhunac dosadašnje karijere doživjela je ove godine kad je njen koledž bio dijelom "march madnessa", tijekom kojeg 64 najbolje američke ekipe razigravaju za studentskog prvaka.

Upravo je Pickering bila najzaslužnija što se Idaho State ugurao u "ožujsko ludilo", jer je na završnom turniru na kojem se tražila viza bila proglašena MVP-om. Pickering posljednjih par mjeseci boravi u Kölnu, gdje se nalazi baza njezine agencije u kojoj se američke košarkašice aklimatiziraju na europske prilike prije nego potpišu za neki od klubova sa Starog kontinenta. Odatle će danas krenuti za Pulu, a u njene kvalitete moći ćemo se uvjeriti već ovog vikenda na Memorijalu "Vladimir Šešelja".

Turnir koji se igra u počast jednom od utemeljitelja pulske ženske košarke doživjet će ove godine svoje sedmo izdanje. U Pattinaggiu će nastupiti četiri ekipe, tri iste kao i lani - Jolly JBS, Inter Muggia i Rockwool Pula, dok će umjesto Atlethe Celja slovenske boje braniti kranjski Triglav. Turnir kreće u subotu u 16.30 sati ogledom između Šibenčanki i Slovenki, dok će dva sata kasnije sraz imati Puljanke i Talijanke. U nedjelju će se poražene ekipe u 14.30 sati susresti u ogledu za treće mjesto, dok je finale na rasporedu u 16.30 sati. Naslov pobjednica brane domaće košarkašice, koje su prošle godine pomalo iznenađujuće, rezultatom 73:65, u finalu svladale Jolly JBS. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter