Žižić: Split mi nije bio suđen kao ni Hajduk

Nikola Žižić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Nikola Žižić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Nikola Žižić jedan je od rijetkih nogometaša rođenih u Splitu čija igračka karijera barem jednim dijelom nije vezana uz Poljud ili Park mladeži. Solin, Konavljanin, Bela Krajina, Lučko, Antalyaspor, Fethiyespor i Krka klubovi su čije je boje branio Žižić prije nego što je ljetos stigao na "Drosinu" i pristupio Istri 1961. Istina, zimus ga je Igor Tudor pod svaku cijenu želio dovesti u redove Hajduka, no zapelo je na odšteti i onda je Tudor podnio ostavku, a Žižić ostao u Novom Mestu iako se pojavila još jedna prilika da preseli u grad pod Marjanom. Naime, nakon što je iz igre otpao Hajduk uskočio je Split, ali ni taj transfer nije realiziran.

- Split mi nije bio suđen kao ni Hajduk. Bio je zadnji dan zimskog prijelaznog roka i sve je već bilo dogovoreno sa Splitom, spremio sam stvari, ali onda su, kao što je bilo slučaj i s Hajdukom, čelnici Krke stopirali moj odlazak - prisjetio se Nikola Žižić razloga zbog kojeg je na Park mladeži stigao tek krajem kolovoza, ali u dresu Istre 1961 i pretrpio uvjerljivi poraz. - Dobili su nas 3:0, ali nisu oni toliko jači i bolji od nas. Jednostavno, poklopi se takav loš dan kad se sve okrene protiv tebe. Mi se nismo uspjeli sastati jedni s drugima na terenu, oni su ušli agresivnije u utakmicu, nismo uspjeli odgovoriti kako treba i dogodilo se to što se dogodilo. No, u nedjelju će definitivno biti drugačija utakmica.

Otkad su braća Žužul na "Drosinu" počeli gledati kao na izlog u kojeg s vremena na vrijeme posegnu i izvuku najvrjednije eksponate, dolazak Splićana u Pulu uvijek pobudi dodatne tenzije.

- To je specifična situacija i stvarno ne znam za slični slučaj, da neki klub toliko igrača dovede iz drugog kluba kao što Split već godinama uzima igrače iz Pule, no to može biti i potvrda da ima nešto u Istri 1961, da se ovdje dobro radi. S druge strane, vjerujem da cijela ta priča stvori poseban naboj na tribinama kad u goste dođe Split, ali za nas igrače bit će to utakmica kao i svaka druga. Svaka je bitna, svaki bod je važan i utakmica protiv Splita bit će nam ista kao i ona protiv Dinama - istaknuo je Žižić. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter