Životinje zašticenije od Picanaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Zelene stranke-zelene alternative Josip Anton Rupnik još nije primio nepravomocnu presudu pulskog Opcinskog suda kojom je proglašen krivim zbog iznošenja neistina vezanih uz tvornicu kamene vune Rockwool. Na konferenciji za novinare u utorak rekao je da ce po primitku presude uložiti žalbu, a o svemu ce izvijestiti i Sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Kazao je da mu ne pada na pamet platiti naknadu štete Rockwoolu u iznosu od 40 tisuca kuna jer bi to znacilo da borba protiv tvornice koja, po njegovom mišljenju, ugrožava zdravlje ljudi i šteti okolišu nema smisla. Na pitanje znaci li to da nece poštivati zakon, odnosno presudu suda, nije znao odgovoriti, dodavši da ce o svom slucaju obavijestiti i Ustavni sud.

Rekao je da je u tužbi koju je protiv njega pokrenula danska tvornica došlo do kršenja temeljnih Ustavnih prava jer mu je onemoguceno pravo na govor te pravo na ljudsko zdravlje i okoliš. Komentirajuci dogadaje koji su se odvijali oko Rockwoola rekao je da životinje u Europskoj uniji imaju veca prava nego stanovnici Picanštine.


Podijeli: Facebook Twiter