Život na plus 33

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli je danas od ranog jutra bilo vruce, živa u termometru vec je oko 11 sati dosegnula 32 stupnja. U pulskoj zracnoj luci izmjerena su 33 stupnja, jedan manje nego u utorak.

Oni koji su morali u grad, sklanjali su se u hlad ili osvježenje tražili u parkovima, dok su se ostali skrivali u klimatiziranim prostorijama. Sretnici su uživali u moru, koje pruža barem kratkotrajno osvježenje.

Relativna vlažnost kretala se jucer oko 30 posto, uz slab istocni vjetar. Da je živa na termometru zaista divlje skocila, moglo se zakljuciti i po praznim ulicama i terasama restorana i kafica. Cak su i Giardini te Flanaticka ulica, gdje je posljednjih tjedana bilo nemoguce pronaci mjesto na terasi lokala, zjapili prazni.

Izuzetno toplo vrijeme koje posljednjih dana prevladava u Istri pobija staru poslovicu prema kojoj prve kiše u kolovozu najavljuju kraj ljeta. Nekoliko jacih kiša vec je za nama, a temperature zraka su i dalje u porastu. Zapravo, ovaj ce tjedan sigurno biti obilježen kao najtopliji.

Za ljubitelje ljeta i visokih temperatura prognoza je i više nego povoljna. Sve do kraja tjedna vrijeme ce biti izuzetno vruce, suncano i suho. Tijekom nedjelje ocekuje se prolazno naoblacenje i manje osvježenje. Pocetkom narednog tjedna zapuhat ce umjerena bura, temperature ce ponovno biti u porastu, bit ce suncano, ali nekoliko stupnjeva manje toplo.

Veliki su izgledi da ce vrijeme i tijekom rujna biti stabilno, suho i suncano.


Podijeli: Facebook Twiter