Život moramo promatrati kao dar


"Ovaj album zove se 'Oči srca' jer život moramo promatrati očima srca, kao dar," objasnio je naslov svog novog CD-a s pjesmama duhovne i religijske tematike Bruno Krajcar, predstavljajući da ga danas u pulskoj Zavičajnoj knjižari Petit.

Prigodu su uveličali poznati gosti, poput književnika i novinara Mladena Kušeca, zatim Davida Ivića koji je dizajnirao i grafički oblikovao omot te književnika, novinara i glazbenika Daniela Načinovića, koji je napisao tekst pjesme "Srićna je ura". Načinović je na engleski preveo tekst poznate hrvatske narodne božićne pjesme "Radujte se narodi" koja je tako postala "Come rejoice" te mu se na studijskoj verziji pridružila Tasha. Ovu pjesmu smo danas i čuli u Krajcarovoj izvedbi na klaviru, kao i "Za nas" koju na albumu izvodi s poznatim kantautorom Arsenom Dedićem.

Govoreći o novom albumu na kojem ima 13 pjesama napomenuo je da su neke pjesme nastale prije dosta vremena, poput "Ave Maria" koju je napisao kada je imao 17 godina. Tu su još, primjerice, "Oče naš" koju je prije 12 godina napisao ili "My angel" koju je snimio s Pierreom Andreom Baptisteom na Manhattanu. "Krist je moj put" napisana je prije šest, a izvedena prije pet godina na Uskrs festu s grupom Ben Hur i predstavlja Krajcarovu zahvalu Isusu što mu je pokazao put. "Hvalospjev Majci" podsjećanje je na razdoblje kada je ostao bez majke, ali je ta pjesma i pohvala svim majkama. Naslovna skladba albuma je pak posvećena supruzi Luciji, dok je prije spomenuta "Za nas" razgovor s Bogom. U pjesmi "Srićna je ura" pridružila mu se kćerka Marijana a "Veroniku" izvodi s mladom labinskom pjevačicom Dinom Rizvić dok album otvara "U meni ostaješ", posvećena svim ljudima s kojima su živjeli i koji su napustili ovaj svijet, ali su nastavili živjeti u našim srcima.

"Oči srca" objavio je Aquarius Records/Maraton. (M. RADIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter