Život je sačinjen od "Kapi radosti"

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

"Kapi radosti" naziv je knjige velečasnog Marijana Jelenića koja je u četvrtak predstavljena u Domu mladih u Vodnjanu. Ovo je prvo prozaično djelo vodnjanskog župnika, a knjigu je tiskao u vlastitoj nakladi u tiskari Nova Galižana.

Knjiga u 120 kratkih pripovijesti opisuje život naših ljudi nakon Drugog svjetskog rata i kao takva predstavlja književnu novinu na našem području te kulturni događaj. No, to su zapravo svećenikova iskustva koja je doživio tijekom svog 50-godišnjeg rada s pastvom, svojevrsni spomenar jednog vremena. Objavljivanje ove knjige s nekoliko su prigodnih riječi pozdravili i vlč. Ilija Jakovljević, Milena Perković, Dragica Zadnik, i pročelnik županijskog odjela za kulturu Vladimir Torbica.

- Ovo su priče od kojih bi netko napisao 120 romana, ali pitanje je tko bi to čitao. Svaki čovjek je "zlatna žila" iz koje se može iscrpiti mnoštvo priča. Čovjek se često osjeti sitan kao kap, ali u kapima se ogleda svijet, one u mnoštvu natapaju svijet. Svi misle da je na svijetu veliko zlo, ali zapravo ima puno, puno dobrih ljudi. Sitnice malo tko bilježi, a sitnice su jako važne. A to ćete vidjeti i kad pročitate moju knjigu - rekao je vlč. Jelenić. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 30. SIJEČNJA


Podijeli: Facebook Twiter