Život (i automobili) polako se vraća na pulsku rivu

Polako se otvaraju do jučer zatvoreni poslovni prostori (B. PETROVIĆ)
Polako se otvaraju do jučer zatvoreni poslovni prostori (B. PETROVIĆ)

Nakon asfaltiranja prometnice, život se polako počeo vraćati na pulsku rivu. Nakon šest mjeseci pauze ponovno je otvoren kiosk, a svoje su poslovne prostore počele otvarati turističke agencije i prvi zakupci, koji na rivi, nažalost, još uvijek odrađuju samo sezonu. Ipak, još ima zatvorenih prostora, koji svojim izlozima punim rasparanih plakata kvare cjelokupni dojam, a sudeći po viđenom, situacija se neće bitno promijeniti ni kada se prometnica pusti u promet.

Posebno se to odnosi na činjenicu da je jedan od najvećih zapuštenih prostora na rivi u vlasništvu MORH-a i situacija je s njim već godinama "na mrtvoj točki". Pa ipak, možda bi i komunalci mogli utjecati na to da prostor, mada zatvoren, ne izgleda toliko derutno.

A iako ni sama prometnica još nije službeno otvorena za promet, svjedoci smo da se njome itekako prometuje, i to u svim smjerovima. Automobili, motocikli, dostavna vozila… probijaju se kroz grupe turista koji šeću rivom, a mnogi vlasnici svoje limene ljubimce ovdje odlučuju ostaviti i na besplatnom parkingu. Gdje je policija, pitaju se neki, kad ne vidi kako se ovuda "praši"? (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter