Živnule stranice Brijuni rivijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O tome da se projekt Brijuni rivijera mrdnuo s mrtve tocke svjedoce i najnovije najave o raspisivanju medunarodnog natjecaja za investitore u srpnju, ali i sasvim novo izdanje službenih internetskih stranica tvrtke Brijuni rivijera na kojima se lako pronalaze detalji o Pineti, Hidrobazi i lokaciji Sv. Katarina, kao i popis potencijalnih investitora koji su se javili u prethodnom natjecaju.

Naime, 2007. upucen je javni poziv za izbor kvalificiranih ponudaca za realizaciju greenfield turistickih programa na podrucju Brijuni rivijere putem privatnih partnera koji ce, po BOT modelu (izgradi - upravljaj - prenesi), preuzeti odgovornost za projektiranje, financiranje, izgradnju i upravljanje objektima i sadržajima u sklopu spomenutog programa.

Na dosadašnje natjecaje za lokacije Pineta u Fažani, Hidrobaza i Sv. Katarinu i Monumetni javile su se tvrtke Rosen Partners LLc (SAD), Pool Enginering (Italija), Plava laguna Porec, Jupiter Adria AG (Švicarska), Maslinica iz Rapca, Terra conceptus - Brijuni conceptus iz Pule i španjolska tvrtka THR Asesores en Turismo Hoteleria Recreacion SA, Fima Validus iz Varaždina, Valamar grupa, zagrebacke tvrtke Importanne i Hilis šest, Titan marine (Zagreb), te pulske tvrtke Istria consult i Terra conceptus - Brijuni conceptus.

Pitanje je tko ce se od ovih potencijalnih ulagaca ponovno javiti i hoce li se obistiniti tvrdnje da je za ulaganje u Brijuni rivijeru zainteresiran i americki multimilijarder Donald Trump.

Lokacija Pineta proteže se na 50 hektara, od kojih je sedam predvideno za gradnju, dok je ostatak namijenjen sportu i rekreaciji. U sklopu Pinete predvidena je gradnja hotela s cetiri do pet zvjezdica sa 650 kreveta. Na Hidrobazi, koja zauzima površinu od 37 hektara, Generalnim urbanistickim planom grada Pule odredene su zona ugostiteljsko-turisticke namjene na površni od 14 hektara te zona sporta i rekreacije na 23 hektara.

Na lokaciji Hidrobaza planira se izgradnja pet do šest hotela s cetiri zvjezdice i turisticko naselje s resort hotelom i vilama. Na 27 hektara u sklopu lokacija Sv. Katarina i Monumenti predvidene su dvije luke nautickog turizma sa 600 vezova u moru i suha marina kapaciteta 1.000 vezova s pripadajucim sadržajima. Planira se i hotel s cetiri do pet zvjezdica s 200 kreveta te kompleks mješovite namjene javnih sadržaja s gastronomskim centrom.


Podijeli: Facebook Twiter