Živnula stambena gradnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Sjevernoj zoni u Buzetu danas je obilježen pocetak gradnje nove stambeno-poslovne zgrade od pet nadzemnih etaža koja bi trebala biti useljiva za godinu dana. Investicija je vrijedna 2,5 milijuna eura. Investitor i izvodac radova, opatijska tvrtka O. G. I., u prizemlju gradi sedam poslovnih prostora, a na katovima 16 stanova, od toga dva prilagodena osobama s invaliditetom.

Gradonacelnik Valter Flego izrazio je zadovoljstvo pocetkom radova. U Buzetu vec šest godina nije bilo nove stambene izgradnje. "Na temelju upita gradana kao i ankete koju smo proveli ocito je da postoji velik interes Buzecana za stanovima i poslovnim prostorima", istaknuo je.

Ovaj projekt, rekao je Flego, primjer je dobre suradnje koja je pocela izmjenama urbanistickog plana uredenja. "Mogucnosti gradnje otvorene su na nekoliko lokacija u Buzetu, a ova je prva gdje je ishodovana gradevinska dozvola i krenula realizacija. Grad je s opatijskom tvrtkom suradivao i na rješavanju problema pristupnog puta, a uvjeren sam i u daljnju suradnju kod izgradnje kompletne prometne infrastrukture tog dijela naselja", izjavio je Flego.

Stambeno-poslovna zgrada opremljena je dizalom i etažnim centralnim grijanjem na plin. Cijena poslovnih prostora je 1.800 eura po cetvornom metru, a stanova od 1.450 do 1.600 eura ovisno o kvadraturi.


Podijeli: Facebook Twiter