Živjeti ljubav i glazbu

Žestoko - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Žestoko - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Poznati istarski kantautor Bruno Krajcar danas je u kinu Valli održao retrospektivu svojih spotova. Uz pomoć Dražena Turine Šajete u programu nazvanom „Moje pjesme moj film“ vratio je film unatrag 25 godina kada je objavio prvi nosač zvuka te su na platnu pulskog kina prikazani njegovi spotovi, počevši od prvog nastupa na HTV-u s pjesmom „Živimo ljubav“, nakon čega je uslijedio prvi spot „Šinjorina blues“ no Krajcar svojim prvim „pravim“ spotom smatra onaj za pjesmu „Šperanca“ iz 1996. Potom su uslijedili i drugi video uratci poput onog za pjesmu „Draga nam je Istra“ koju je napravio s nogometašem i nogometnim trenerom Igorom Pamićem, dok u spotu briškulu igra još jedno slavno nogometno ime i ro Robert Prosinečki. Vidjeli smo i „Čovik na srid mora“ u kojem je snage udružio s Oliverom Dragojevićem, a bila je tu i „Roža“ za koju je pjesmu i spot snimio s Alenom Vitasovićem, kao i „Balun“ u kojem je ovjekovječio gigantsku kravatu kojom je svojevremeno opasana pulska Arena. Bilo je tu još spotova, a Šajeta je podsjetio da je Krajcar počeo komponirati s 10 godina. Krajcar je objasnio da je to zbog toga što je rastao okružen instrumentima.

- Ti si spojio sve što se u muzici ne spaja, konstatirao je Šajeta potkrijepivši to time da je Krajcar spajao istarsku tradicijsku glazbu s bluesom, jazzom i gospelom. Istarska glazba igra važnu ulogu u karijeri Bruna Krajcara koji je danas glavni urednik Radija Pule.

- Istarsku glazbu vidim kao nešto originalno što bi moglo biti zanimljivo cijelom svijetu, kazao je Krajcar. Odgovarajući na jedno Šajetino pitanje objasnio je da je počeo pisati tekstove zbog glazbe, onda je upoznao Daniela Načinovića, pokojnog Boška Obradovića te danas ima puno suradnika pjesnika. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter