Živi zid: Bio bi apsurd podržati SDP ili HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Iblerovom trgu večeras je u 19 sati počeo sastanak Zorana Milanovića i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića.

Održavanje sastanka su na svojim službenim Facebook stranicama potvrdili iz Živog zida.

"Radi potpune transparentnosti i odgovornosti prema našim biračima, informiramo javnost da je ŽIVI ZID dobio poziv od tehničkog premijera Milanovića i SDP-a radi konzultacija, danas u 19 sati u zgradi Vlade.(edit: Iblerov trg). Napominjemo da na sastanak idemo isključivo zbog činjenice da kao parlamentarna stranka imamo odgovornost sudjelovati u svim razgovorima na koje smo pozvani, kao što smo se odazvali i na konzultacije kod Predsjednice RH. O sadržaju razgovora informirati ćemo javnost po završetku istog", pišu iz Živog zida.

Nešto kasnije, na istom je mjestu stigla i nova objava.

"Iako na Dnevniku novinar kaže da od "visokog izvora iz SDP-a" dolazi informacija da je ŽIVI ZID zatražio sastanak, radi se o dezinformaciji. Jedini sastanci na koje smo zvali SDP su sprječavanje deložacija, ali se nitko iz te stranke nikad nije odazvao", napisali su.

Oko 19,30 na Facebooku Živog zida objavljen je još jedan upis.

"Živi zid ima svoje zahtjeve od kojih nikada neće odustati. Jedan od njih je izuzimanje jedine nekretnine od ovrhe, banke više ne bi mogle deložirati ljude ukoliko bi taj zahtjev bio prihvaćen. Međutim, teško je za povjerovati da bi Milanović takvo što mogao prihvatiti. Mi bismo bili najsretniji kada bi SDP ili HDZ prihvatili naš prijedlog, ali u ovom trenutku (zbog samo jednog mandata kojeg imamo) to je malo vjerojatno. Bila bi apsurdna situacija da Živi zid podrži SDP ili HDZ, a da mi i dalje hodamo po deložacijama, tj. da se nastavi s izbacivanjem ljudi iz domova od strane vlade koju mi podržavamo. Takav scenarij neće se dogoditi i za to ne morate brinuti. Dakle, nema prodaje, trgovine stolicama ili izdaje. Samo ispunjenje naših zahtjeva zbog kojih ste na kraju krajeva i glasali za nas." (NL portal)


Podijeli: Facebook Twiter