Žive u Engleskoj, a iznajmljuju kuću za odmor u Istri

Uručena priznanja najiznajmljivačima (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Uručena priznanja najiznajmljivačima (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Najiznajmljivači istarskog sjevera za ovu godinu, žive u Engleskoj, a rentaju kuću za odmor u Istri, Villu Klarići u istoimenom mjestu nedaleko jezera Butoniga. Dugo su tražili lokaciju i pronašli je prije desetak godina. Kuću su uredili i iznajmljuju je od 2007. godine, a ova sezona bila im je rekordna po posjećenosti.

Supružnici James Hugget i Virginia Bond, izabrani su kao najiznajmljivači u akciji koju Turistička zajednica Buzet provodi u cilju podizanja kvalitete pružanja usluge u smještajnim objektima. Prestižno priznanje na skupštini TZ-a održanoj u hotelu Vela vrata u starogradskoj jezgri Buzeta, uručili su im direktorica TZ- a Nada Prodan Mraković te predsjednik TZ-a, ujedno gradonačelnik Siniša Žulić.

Villa Klarići uređena je kao kuća za odmor za dvije osobe te su joj dodijeljene četiri zvjezdice, a ove godine dobila je markicu Domus Bonus kojom se izdvaja iz ukupne ponude kuća za odmor svojom uslugom, ponudom, kvalitetom i opremljenošću.

- Ovo nam je najbolja godina do sada, ostvarili smo 376 noćenja, a popunjeni smo bili čak 193 dana, rekli su nam James i Virginia. Ponajviše im dolaze Nijemci, Nizozemci, Amerikanci i Englezi, a gostima se najviše sviđa prekrasna priroda i panoramski pogled. Kada su odsutni, brigu o Villi Klarići vodi Roberto Krajcer koji i sam ima kuću za odmor na buzetskom području.

Sve bolja turistička infrastruktura utječe i na sve bolju turističku posjećenost istarskog sjevera. Kontinuirani je rast dolazaka i noćenja na buzetskom području, istaknula je Prodan Mraković. Do sredine prosinca ove godine ostvareno je 9.837 dolazaka što je 10 posto više u odnosu na isti razdoblje lani, te 34.325 noćenja što je za 20 posto više.

Najbrojniji su domaći gosti, slijede Nijemci, Talijani, Rumunji, Englezi. U odnosu na lani znatno se povećao broj iznajmljivača. Prijavljeno je dvanaest novih iznajmljivača, jedanaest novih smještajnih objekata i 68 novih ležaja. Dok je lani bilo ukupno 68 iznajmljivača, u ovoj ih je godini čak 80 sa ukupno 126 smještajnih objekata i 692 ležaja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter