Žive jaslice prvi put u Pazinskom kolegiju

Svetu obitelj utjelovili su Nino Udovičić, Marlene Moschella i mali Jakov Lazari
Svetu obitelj utjelovili su Nino Udovičić, Marlene Moschella i mali Jakov Lazari

U dvorištu Pazinskog kolegija njegovi su učenici uprizorili žive jaslice koje su pohodili brojni Pazinci, ne samo iz znatiželje već i da se poklone djetiću Isusu. Svetu obitelj utjelovili su Nino Udovičić i Marlene Moschella te mali Jakov Lazari kao Isus. Prema običaju, u uprizorenju su se našle domaće životinje, magarci, koze, ovce i janjci, dopremljena je slama, a napravljana je i drvena štalica u kojoj se, po vjerovanju, rodio Spasitelj.

Sav su ovaj materijal, kao i povijesne nošnje za uprizorenje, ustupili prijatelji Kolegija iz Gračišća, Lindara, Ivola i Poreča. Veliku podršku u ovom, koliko se zna, prvom uprizorenju živih jaslica za javnost u Pazinu, učenici kolegija dobili su od svog ravnatelja Alejandra Castilla Jimeneza, vlč. Maksimiljana Ferlina i vlč. Filipa Celenta. Međutim, za cjelokupan ambijentalni ugođaj posebno je zaslužan kućni majstor Mirando Mužina, kao i odgajateljice Paula Jurman i Tea Marohnić koje su uvježbavale pjevače koji su pratili uprizorenje.

Svi koji su pohodili žive jaslice mogli su se osladiti fritulama koje su pripremile kuharice Kolegija, te dobrovoljnim prilozima sudjelovati u Caritasovoj akciji "Za 1.000 radosti". (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter