Zippo - rovinjska atrakcija

Zippo sa Željkom Šoprakom na malom molu
Zippo sa Željkom Šoprakom na malom molu

Svakoga dana, i to tri puta dnevno, mješanac pit bula i labradora, druželjubivi i nadasve zaigrani dvogodišnji Zippo postaje glavna atrakcija malog mola. Njegove bravure, koje uključuju skakanje s rive u more, zaron a potom hvatanje igračaka, najčešće plastične boce, s veseljem iščekuju mnogi. Posebni su mu prijatelji brodari i ribari, koji, vidjevši da fotografiram Zippa, dobacuju: "Ovo je primjer da je brek pametniji i bolji od čovjeka".

Bljeskaju i tuđi fotografski aparati. Posebno su oduševljeni najmlađi koji Zippa zovu na sve strane i vrište od smijeha kada on otresa morske kapljice - jer tuširanje je time svima zagarantirano.

- Još lani tijekom šetnje Zippo je ničim izazvan u ACI marini skočio u more i zaplivao. Koliko se voli kupati i koliko gušta u vodi uistinu je nevjerojatno, kaže nam njegov vlasnik Željko Šiprak, kojemu je Zippo prvi kućni ljubimac, a kojeg ne bi dao ni za sve pare svijeta. Od prvog skoka Zippo pliva svakodnevno, u svako godišnje doba.

-Tijekom zimskih mjeseci u vodu se baci jedanput, dok je ljeti u moru tri put dnevno. Beskonačno bacam šiške, plastične igračke ili boce u more, koje on uredno vraća do mojih nogu u želji da ih ponovno bacim. Ponekad, kada mi se i ne izlazi iz kuće, Zippo mi ne da mira. Sjedi ispred kućnog praga i šapom pritišće kvaku, priča nam Željko Šiprak, gledajući u smjeru Zippa.

U tom smjeru iz dana u dan sa smiješkom gleda sve više ljudi. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter