Zimsko izdanje Indirekt festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mali festival za velike emocije, umaški Indirekt Music&Art Festival gostuje sutra u 19 sati u porečkom kazalištu. Festival okuplja mlade, nezavisne autore iz svih područja umjetnosti i glazbe, a kroz izložbu, književnu večer i koncert u foajeu predstaviti će se njih šest. Vedran Štimac (Polite BastART) izložit će svoje radove, Ivan Jozić, Darko Šeparović, Sven Popović i Andrija Škare upoznat će publiku s novom hrvatskom književnošću, a cijelu priču zaokružit će indie-rock koncert Jakoba Kobala, slovenskog kantautora. Kobal u akustičnoj verziji donosi opus na koji su utjecala slavna imena poput Kings of Convenience i Syda Barretta pa sve do Bena Howarda i Jeff Buckleyja.

Pulski umjetnik, dizajner i ilustrator Štimac, poznat u svijetu ulične umjetnosti predstavit će specifičnu seriju portreta poznatih ličnosti poput Hemingwaya i Tesle u koje su utkane asocijacije na njihova djela, a kako napisati knjigu, a pritom zadržati zdrav razum, te kako je biti mladi pisac danas odgovorit će Jozić, Šeparović, Popović i Škare.

Jozićevi fantastični izboji unutar stvarnosne proze, humor i tvrdi, sirovi tekst, Šeparovićeva ritmična, hermetična i misaona poezija, Popovićev mladenački, lepršavi stil te Škarini uplivi u urbane teme i međuljudske odnose čine novi val domaćeg pisanog stvaralaštva. Škare će predstaviti zbirku priča Društvene igre, djelomično nastalu u pazinskoj Kući za pisce, a zajedno s ostalima upustiti se u panel razgovor na temu "Što si radila prošlog ljeta, i zašto nisi?".

Valja naglasiti i da je ovaj festival, nakon godina održavanja u Umagu, gostovao i u brojnim hrvatskim i europskim gradovima, a u Dubrovniku je u suradnji s lokalnom radio postajom KLFM osnovao i svoju radio stanicu. U sklopu Design Districta trodnevno zimsko izdanje Indirekt festivala održalo se prošle godine i Zagrebu, a porečko izdanje zasigurno će privući mnogobrojnu publiku pogotovo što je ulaz slobodan. (I. G.)


Podijeli: Facebook Twiter