Zimski uvjeti: Snijeg, vjetar i mokri kolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog olujnog vjetra i vijavice, za sav je promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a zbog snijega, vozi se otežano u Gorskome kotaru, Lici te mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji.

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na dionici autoceste A6 Rijeka - Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo1, te na većini državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3 i državnu D1 na dionici Zagorje - Korenica - Knin.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto, a i pojedine su ceste zatvorene za sav promet zbog olujnog vjetra i snježne vijavice.

Za sav promet zbog olujnog vjetra i vijavice zatvorene su D1 Korenica - Pećani (obilazak je Korenica-Bunić-D. Brdo), D52 Špilnik - Korenica, D54 Maslenica - Zaton Obrovački, Paški most i D218 Dobroselo - Mazin - D1.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala D8 između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene te državna cesta D25 Gospić - Karlobag.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali D8 od Bakra do Novog Vinodolskog dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta u Hrvatskoj zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnim prijelazima Mursko Središće, Dubrava Križovljanska, Gola, Ličko Petrovo Selo, Užljebić, Prezid i Brod na Kupi, a zbog zimskih uvjeta u Mađarskoj i na prijelazu Goričan.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajekti na relacijama Prizna - Žigljen, Stinica - Mišnjak i Valbiska  -Lopar, katamaran Novalja - Rab - Rijeka i brodska linija za Susak i Unije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter