Zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske (Sljeme). U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše. Povremeno puše jak vjetar. Mogući su odroni, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u srijedu navečer.

Na riječkom području u večernjim satima zabilježen je snažan pljusak i grmljavina.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebice kroz gorska područja.

Autocesta A1 i državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar - A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo, DC 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Kikovica, DC 32 Prezid-Delnice, DC 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC 203 Brod na Kupi-Delnice, DC 305 Parg-Čabar, DC 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC 5191 Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter