Zimski uvjeti na autocesti Rijeka - Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb zbog olujne bure između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila, a zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu između Kikovice i Bosiljeva I, izvijestio je jutros HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: Gorski kotar i riječko zaleđe, Zdihovo-Delnice-Sopač, Kikovica-G.Jelenje-Delnice, Prezid-Delnice, Stubica(D3)-Ogulinski Hreljin, Brod na Kupi-Delnice(D3), Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica(D8)-Meja, te ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

U Lici zimska oprema obvezna je na cestama: Čagalj-Karlovac-Gračac-Knin, Senj-Žuta Lokva, Korenica-Karlobag, Gračac-Benkovac, Poljanak, Špilnik-Korenica, Ličko Petrovo Selo- G.P. Ličko Petrovo Selo, Dobroselo-Mazin, Udbina-čvor Gornja Ploča (A1).

Upozoravamo vozače da na put nikako ne kreću bez zimske opreme.

Zbog jake bure na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Zbog izlijevanja rijeke Drave zatvoren je granični prijelaz Dubrava Križovljanska za vozila iznad 3,5 t.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Drvenik-Sućuraj, Split-Vela Luka i Sumartin-Makarska, katamaranske linije na riječkom području, te iz Splita za Brač, Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter