Zimski rucak na Skitaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Planinarsko društvo Skitaci u nedjelju je organiziralo prvo zimsko druženje na Skitaci, tzv. zimski rucak. U planinarskom domu nudile su se maneštra, jota i kobasice.

Idealno vrijeme planinari su iskoristili za pohod stazom koja objedinjuje sve atraktivne lokacije ovog dijela Labinštine: svetište Suze sv. Lucije, baru Kol, crkvicu sv. Mateja, vrh Oštro i vrh Skitace. Ovakva nedjeljna druženja organizirat ce jednom mjesecno.



Skitaci ce u akciji biti vec sljedece nedjelje, 23. sijecnja, kada ce planinariti od Brseca, preko vrha Sisol do Plomina. To je samo dio Labinskog planinarskog puta od Brseca do Crne punte na kojem svake godine krajem travnja, u povodu Dana planeta Zemlje, organiziraju svoju glavnu akciju Long Walk Day ili Dan dugog hodanja.

Za ožujak planiraju pohod na Svilaju i Mosor, pocetkom travnja na redu je posjet planinama iznad Idrije u Sloveniji, a na ljeto namjeravaju u Alpe. Informacije o tome moci ce se pronaci na njihovoj internetskoj stranici, koja je aktivirana pocetkom godine.


Podijeli: Facebook Twiter