Zimska škola tehnike u Rovinju, likovna radionica u Labinu...

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Udruga tehničke kulture "Galileo Galilei" u suradnji s gradom, za učenike Osnovnih škola od 9. do 11. siječnja organizira zimsku školu tehnike. Kreativna zimska škola, koja je za polaznike besplatna, održavat će se u učionicama Osnovnih škola "Vladimir Nazor" i "Juraj Dobrile" u vremenu od 9 do 12 sati a vodit će ih Gordan Sinđić i Aleksandar Žibert. Program je bogat pa se učenici mogu odlučiti između više radionica - Arduino mikrokontrolera, 3D printera, izrade igrica Game maker i Mboot robota. Iako je do sad već prijavljeno petnaestak mladih polaznika zimske škole tehnike od voditelja radionica doznajemo da vremena za upis, dakle do 9. siječnja, još uvijek ima.

Gradska knjižnica Labin, tijekom zimskih praznika, za sve osnovnoškolce, organizira likovne radionice u poslijepodnevnom terminu pod stručnim vodstvom profesorice Alide Blašković Koroljević. Sudjelovanje u radionicama je besplatno, a prijaviti se može na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici.

Najviše je aktivnosti organizirano u Poreču. Društvo Naša djeca u svojim prostorijama organizira aktivnosti od ponedjeljka 9. siječnja, do petka 13. siječnja od 11.30 do 13.30 sati. Bit će tu za svakog ponešto - i zabave i kreative i svježeg zraka, a najviše dobrog društva. IZ DND-a napominju da je druženje besplatno, a jedino što školarcima treba jest dobra volja. Još jedna zabavno-kreativna radionica u Gradskoj knjižnici iz ciklusa Petkom u pet na programu je 13. siječnja u 17 sati. Pa će tako najmlađi Porečani na dječjem odjelu knjižnice upoznati smiješnog majmunčića Kokola koji se jako nepristojno ponaša. (N. O. R., I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter