Zimska Seasplash jazz fuzija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupe New York Ska Jazz Ensemble i Shugo's Foosy nastupile su sinoć u Titovom parku u Puli. Bio je to prvi koncert ikad održan na ovom mjestu, a povod je bio program Urban penetration koji je dio 10. Seasplash platforme u sklopu koje se prosinačke manifestacije održavaju na više mjesta u gradu.

Iskustvo

Za stare pulske goste - New York Ska Jazz Ensemble - ovo nije bio prvi nastup u Puli, a sinoć su imali zadatak malo otopiti prosinačku hladnoću na otvorenom prostoru u čemu su na koncu uspjeli. Notu po notu atmosfera je bila sve ugodnija i publika sve opuštenija te se našla na istoj valnoj duljini s bendom. Trud Njujorčana okrunjen je glasnim pozivom na bis koji su oni iskoristili za posvetu ocu reggaea Bobu Marleyju kroz jedan "Stir it up". Na početku su pokušali malo aktivirati ljude s "Love and affection" i natjerati ih da se uključe plješćući. Kako je Božić blizu, nisu mogli odoljeti da ne zasviraju "Feliz Navidad" Josea Feliciana, dakako u njihovom stilu. Jazz i ska ritmovi polako su osvojili publiku. Simpatični Njujorčani pokazali su tako da se trud isplati, a i imali su što ponuditi. Bilo je tu još klasika poput "My baby just cares for me" ili "Ghost town" koja je prezentirana u jednoj upečatljivoj instrumentalnoj verziji u kojoj dominira flauta, a izvedba je začinjena laganim dodatkom još jednog reggae hita "Get up, stand up", tako da nije bilo nimalo dosadno. Uostalom, imaju oni puno iskustva i znaju kako s publikom jer iza njih je deset albuma i brojni nastupi.

Kvaliteta

Pulske snage Shugo's Foosy otvorili su večer. Bend čine gitarist Alen Špada, klavijaturist Leon Brenko, basist Boris Bošković i bubnjar Dušan Kranjc. Bila je ovo njihova prva koncertna promocija nakon 2014. kada su objavili album autorskih skladbi "Grains of sand", a u pjesmi "Djika's dance" za mikrofonom im se pridružio legendarni Željko Đikić Đika. Sinoć su uživo opet pokazali kako zvuči ta glazbena fuzija jazza i drugih pravaca. Osim toga, bend je sastavljen od iskusnih glazbenika, dobro znanih iz drugih projekata i bendova pa se njihova kvaliteta vidjela i na koncertu. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter