ZIMSKA LIGA: U Poreču po buri 400 trkača


Kako smo i predvidjeli, trkače na Zimskoj ligi ništa ne može zaustaviti. Istina, malo smo se zabrinuli u subotu kad je škura bura počela harati, pa kad u nedjelju nikako da svane? Hoće li biti odgođeno kolo u Poreču? Bilo je i takvih prijedloga, ali tada bi u onaj ludi vjetar otišao sav trud Elija Morelatta i porečkih zaljubljenika u trčanje koji su napravili feštu kao da je pir. Ostalo je toga i za Pazin?

Dakle, već prije deset sati na Gradskom kupalištu bilo je kao u mravinjaku. Zar je moguće? Kol'ko nas ima? Dvjesto, tristo, tristopedeset? Ma, daj, jedva dvjesto, jedva? Na kraju - 374 trkača i trkačica ušlo je u cilj, što je drugi najveći broj sudionika u 11 godina dugoj povijesti Zimske lige. Uz dvije dječje utrke, eto 400 trkača kad hoćeš. Krenuli su svi zabundani, a onda se negdje na polovici staze ukazalo sunce, bura se smilovala i počela slabiti, pa je tako i vrijeme nagradilo sve one hrabre, brze i malo manje brze koji su došli u Poreč.

Na stazi se, pak, malo toga promijenilo u odnosu na Medulin, gdje je najavljeno da je ove godine i konkurencija nikad jača.

- Do ove sezone smo se trudili ući u prvih dvadeset, sad jedva upadnemo u prvih sto - potvrdio mi je i Damir Mateis, jedan od iskusnika koji ne propušta zimska nedjeljna druženja i usput "snima" sve domaćine, jer će i on u Rovinju ugostiti "trkačku karavanu".

U prvi plan iskočili su mladi, i u Medulinu i u Poreču, po onoj "što dijete zna što je sedam kilometara". Oni krenu, pa ti jurcaj za njima. Toni Božac i Tin Sošić iz Atletskog kluba Istra u cilj su ušli u razmaku od osam sekundi, malo manje od minute zaostao je, kao i u Medulinu, Ivan Rnjak, a onda se ukazao "stari aš", Ivan Stanić koji je poveo kolonu u ukupnom poretku. Plasman po "hendikepu" nagrađuje iskusnike, manje od dva boda zaostaje lanjski ukupni pobjednik Miljenko Grozdanić. Bit će tvrdo do kraja. (N. JANKOVIĆ, Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter