Zimska liga: Rekordan broj trkača

Okupio se rekordan broj trkača
Okupio se rekordan broj trkača

Osmo izdanje Brooks Istarske zimske lige u trčanju otvoreno je utrkom u Poreču na kojoj je nastupilo rekordnih 156 trkača i trkačica iz Istre, Rijeke i Slovenije koji su se ogledali na 6,6 kilometara dugačkoj kružnoj stazi sa startom i ciljem na Gradskom kupalištu. Kiša koja je prijetila ipak nije omela zaljubljenike u trčanje koji su se okupili u Poreču i najavili da bi osmo izdanje lige u organizaciji pazinskih Trickera i Triatlon saveza Istarske županije moglo biti najatraktivnije i najmasovnije dosad. Utrku u Poreču, pak, sjajno su organizirali Elio Morelatto i porečki trkači.

Za najugodnije iznenađenje pobrinuo se mlađahni, tek 16-godišnji Supetarac Petar Bratulić, inače član Atletskog kluba Istra, koji je stazu svladao za 23.16 minuta, ispred dvoje Belušića, brata i sestre Marka i Barbare, članova riječkog Kvarner Autotransa i pulske Istre.

Još jedno ugodno iznenađenje priredio je Christian Gallo iz DSR Maraton Uljanik, inače "vječiti osmi", koji je utrku okončao na odličnom četvrtom mjestu. Neočekivano je tek šesto mjesto Vanje Jekića koji je posljednjih sezona vladao stazama Zimske lige.

Sljedeća utrka Brooks Zimske lige na rasporedu je za točno četiri tjedna, 16. prosinca u Pazinu. Domaćini su, naravno, Trickeri. (N. J.)


Podijeli: Facebook Twiter