Zimska liga: Najbrži Petar Bratulić i Barbara Belušić

Start glavne utrke
Start glavne utrke

Uvjeti koji su vladali jučer u Svetom Petru u Šumi dali su 5. kolu Istarske zimske lige u trčanju zimski štimung u pravom smislu riječi. "Gospodin Celzijus" pred utrku na svega dva stupnja, uz podršku bure koja je stalno pojačavala, po tlu nekoliko centimetra snijega taman za male zimske radosti, činili su dekor koji je dočekao trkače, njih 350, koliko ih se okupilo kod stare farme i odvažilo se upustiti u supetarsku avanturu. Da li trčati ili odustati? Vjerojatno su se neki i zapitali za vrijeme presvlačenja i zagrijavanja, no na kraju je bitno da su svi koji su trčali izgledali poprilično zadovoljni prolaskom kroz cilj.

Zadovoljni, kao i domaćini iz Općine Sv. Petar u Šumi te neumorni tehnički suport iz Trickera koji su to sve skupa odradili za pet.

Što se tiče same staze dužine 7000 metara, po mnogima je bila ekstremno teška, bar se tako moglo čuti iz prve ruke od svjedoka po ulasku u cilj. Start i cilj bio je kod spomenute stare farme ispod supetarskog Placa, a trčalo se prema Dajčići i željezničkoj stanici, potom prema Tomažinima, Dolčanima, Gljušćići… i istim putem natrag. Bilo je tu uspona i nizbrdica, a prijelomna je navodno bila famozna točka na trećem kilometru na Tarašiću kada je trebalo malo promijeniti i prilagoditi ritam spustu.

Pogodio ritam

Svoj na svome bio je, pak, jučer gazda utrke Petar Bratulić koji je kroz cilj prošao kao prvi, i to u zaista zavidnom vremenu od 23 minute i 20 sekundi. Bilo je to ujedno prvo pojavljivanje mladog hrvatskog atletskog reprezentativca u ovosezonskom izdanju Istarske zimske lige. Bilo je "prvo pa muško". Nekih stotinjak metara i pritom 19 sekundi zaostatka za pobjednikom (23.39) imao je riječki trkač Daniel Ivančić, dok je trostruki ovosezonski pobjednik Toni Božac iz pulske Istre kroz cilj ušao kao treći. (Mladen PILAT, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter